søndag 8. oktober 2017

Kobbel og bånd - lag selv!


Jeg mener at kobbel man får kjøpt i diverse dyrebutikker (eller andre butikker som fører slikt) er unødvendig dyre - og generelt altfor korte! Når man skal gå tur med hunden så fungerer det dårlig med et kobbel som er halvannen til to meter langt. Hunden får lite bevegelsesfrihet - og eieren blir irritert fordi hunden vimser og strammer båndet hele tida. Løsningen er selvsagt å gi hunden litt mer bånd det meste av tida, slik at den kan snuse, vimse, tisse og surre litt fram og tilbake.
Det er ikke alltid hunden som er "umulig", men ofte vi som har feil innstilling, forventninger og ikke minst utstyr.

Flere har spurt meg hvor jeg har fått tak i leiebåndene jeg bruker - og svaret er at disse lager jeg selv.
Det er både billigere og man kan lage i ønskede lengder. Det er kjempelett!


Ta en tur på feks Biltema og sjekk ut hva de har av tau til båt og bil. Jeg har kjøpt det som heter "Slepetau for jolle" og koster 249,- kr (pr i dag) for 20 meter INKLUDERT tre fine løkker for å holde i i tre ender. Det er genialt! Her får dere altså tre leiebånd som kan kuttes i passende lengder - og også flere bånd som kan brukes utendørs hvis man fester hunden i bånd utenfor hytta eller huset i kortere perioder. Slepetauet er det gule som Tasja har på seg her.

Deretter kjøper man karabinkroker - det fins mange typer - både låsbare og de man bare "klikker" selen fast i. Også Clas Ohlson, Maxbo og andre har slike i ulike utgaver og holdbarhet. Husk å ta høgde for at tau og kroker må tåle om hunden din rykker til skikkelig! Krokene er ofte dimensjonert ut fra bruksområde. Og en hund som rykker til har større kraft enn bare vekta si.Og skulle du ha for mange kobbel - så kan man alltids bare klikke to sammen: og vips har man et dobbelt så langt koppel (Chantie har her to sammenkoblede kobbel).

Så ut å handle tau, karabinkroker og lag leiebånd i ulike lengder - til ulikt bruk. Når man går på tur med hunden for hundens del, så bør man ha tre meter til disposisjon - minst.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar