søndag 14. februar 2016

Første samling på hundetrenerutdanninga

Da er de to første dagene på hundetrenerutdanninga i regi Innlandet hundesenter unnagjort. Vi var 13 kursdeltakere og ca 10 hunder til stede - begge dagene.

Chantie fant fort tonen med Leo på dag en, mens dag to delte hun seng med Kushi.

Leo og Chantie

Mens vi mennesker lærte om hundens språk, hvordan hunder lærer og om den gammeldagse (og totalt gale) dominansteorien - så var alle hundene relativt rolige, men trolig ikke like avslappet! Det ER krevende for hundene å være så nære og tett på fremmede over så lang tid - til tross for godt med pauser. Det var mye inntrykk for hundene. Innlandet hundesenter har lokaler på Rudshøgda og der har de laget ett "valperom" med beriket miljø. Dette var et fint rom å treffe andre hunder i fordi det var mye å utforske der samtidig som de kunne kommunisere med hverandre.

Chantie måtte være med begge dagene, og hun ble veldig sliten i hodet. Det er nytt sted, nye folk, mange nye hunder og det pågår over mange timer. Så selv om Kuchi og Chantie ble gode venner og delte seng, så ble det en liten uoverensstemmelse da det kom tyggebein på banen. Normalt roer Chantie seg raskt og "diskusjoner" med andre hunder er fort over,  men i dag merket jeg at stresset hang i. Hun fikk seg derfor en timeout i bilen for å få ned stresshormonene i kroppen helt på slutten av dagen. Så selv om hunden ligger rolig og ser tilsynelatende avslappet ut, så kan det godt hende at kropp og sinn er i beredskap og veldig på vakt. 

Chantie og Kuchi delte seng det meste av dag to.
Chantie går på smertestillende og antibiotika pga rotfylling og fjerning av kul på halen, så trolig "lukter" hun litt annerledes for de andre hundene. Derfor syns jeg alt i alt at denne samlinga gikk overraskende bra for henne. 
2 kommentarer:

 1. Hei, og takk for sist! Morsomt å finne flere blogger blandt oss!
  Jeg synes det var en herlig gruppe hunder - og en herlig gruppe mennesker!

  Gleder meg allerede til neste gang :)

  Klem fra Carina Josefine - Og Nommin (fjasebikkja på kontoret)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for sist. Veldig hyggelig å bli kjent med deg og Nommin - vi får nok mange artige - og lærerike - helger sammen framover.

   Monica & Chantie

   Slett