torsdag 11. juni 2020

Is til hund på varme dager

Det er spådd varmt framover, og med en hund som har tjukk, svart pels så er det ikke så godt! Chantie blir fort varm og da er det alltid hyggelig å kunne dra fram en hjemmelaget is til henne både for å kjøle ned bittelitt, men også for å gi henne noe å kose seg med for å få ned stressnivået hennes. For når hun blir varm, så blir hun også stressa - og når hun er stressa så blir hun mer utaggerende og "sur". Slik som vi mennesker kan bli.

Hjemmelaget is er enkelt og det er kun fantasien som setter grenser. Jeg bruker feks en tom melkekartong som er skikkelig rengjort. Putter oppi litt tørrfor, litt av favorittgodbitene, litt kjøtt/fisk, ris og kanskje også gulrotbiter. Alt som kan spises av hund - og fryses - går fint. Når melkekartongen er ca 1/3 -1/2 full, så fyller jeg i vann, skrur igjen korken og putter den liggende i fryseren. Og vips blir denne delikate isen til!



Det er dessuten fin syssel for hunder som stresser å ha noe å tygge på og slikke på. Så her er det kun vinn-vinn. Alt av former som kan fryses kan brukes, men tenk på hundens størrelse når du lager is. Samt at den ikke skal være usunn. Dette kan jo godt være hundens middagsmåltid.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar